Sonja Grootes

Sonja Grootes (1969) is moeder van 2 kinderen; een dochter van 20 jaar en een zoon van 17 jaar. Zij is van oorsprong logopedist en werkt inmiddels vanuit haar bedrijf Inspirituals als communicatietrainer en gezinscoach.

Ze is een passievolle vrouw die als missie heeft: Creëer een liefdevolle omgeving waarin het kind kind kan zijn en zich kan ontwikkelen in zijn tempo richting zijn dromen. Rituelen dragen bij aan het creëren van die liefdevolle omgeving. En met aandacht aandacht geven tijdens het gebruik van rituelen verdiept het contact, draagt bij aan de identiteitsvorming en verankert mijlpalen die kinderen meemaken. Ze schreef hierover het boek De Kracht van Gezinsrituelen.

Naast gezinscoaching geeft zij trainingen en lezingen aan ouders en professionals die met kinderen werken over positieve communicatie en echt contact. Ook is Sonja trainer bij How2talk2kids. En als moeder maakt ze zelf de reis van opvoeden naar begeleiden en steeds meer loslaten. Een reis van uitdagingen en ook veel cadeautjes. Iedere dag weer.

Voor LIKE RIDING A BIKE geeft Sonja periodiek advies over opvoeding en communicatie binnen het gezin.