Van consultants naar co-founders

Dit is ons verhaal, dat begon in de zomer van 2016. We waren nieuwe buurvrouwen, althans één familie ertussen. Suzanne nodigde Monique’s man uit voor een Rotterdams netwerkevent rond digital en start-ups. Even later volgde een gezellige kop koffie met Monique. Allebei 42 en met sabbatical, na 16 jaar full-time advieswerk en een fijn, hectisch gezinsleven met 3 jonge kinderen. Onze purpose-vragen dienden zich aan: Is dit het nu? Wat wil ik echt? Wat wil ik bijdragen en hoe ziet een volgende stap er uit?

Als je niet weet wat je wilt,
kan ik iedereen aanraden een platform te beginnen.

Uit je comfort zone, nieuwe energie

We gingen samen naar een zakelijk festival, waar we gekscherend fantaseerden over onze next steps. Suzanne vertelde over de blog die ze ooit las:  ‘Als je niet weet wat je wilt, kan ik iedereen aanraden een platform te beginnen; het opent nieuwe deuren en haalt je uit je comfort zone. Gevolg: verborgen talenten en nieuwe energie dienen zich aan.’ Ok, een platform dus. Als middel om je ‘purpose’ te vinden, niet zozeer als doel op zich. En ondertussen ons beperkte ‘consultants blikveld’ te verbreden. Maar waar te beginnen; welk onderwerp spreekt ons aan? We besloten van elke 15-minuten durende presentatie op het festival de take-away op te schrijven.

‘You are the problem’

Eén specifieke take-away bleef hangen. En komt nog vaak terug in onze gesprekken. ‘Als zaken niet lopen zoals je wilt, dan komt dat niet door anderen maar door jou. YOU are the problem!’ Hmmm, wij dus. Zo ontstond de doelgroep van ons platform: onze generatie vrouwen met ambities én een jong gezin. Een weg zoekend in een door mannen vormgegeven maatschappij én in een nieuwe rol om samen met manlief 3 banen in te vullen; twee carrières en een gezinshuishouden. Daar waar veel van onze moeders nog full-time voor de kinderen zorgden, zijn wij opgeleid om ambitieus te zijn. Maar hoe doe je dat praktisch: jezelf, ambities, familie en huishouden combineren? We willen álles doen en het liefst perfect. Er blijft vaak te weinig tijd over. Vooral voor jezelf. En om trots te zijn.

Doen & Samen

We besloten een 90-dagen programma voor startende ondernemers te volgen. Deels vanuit onzekerheid. Kunnen wij wel ondernemen? Wat als het mislukt? Wat vinden anderen er (echt) van? En er waren nog meer (culturele) veronderstellingen (in onze hoofden). Anderzijds wilden we onze samenwerking toetsen en het idee verder vorm geven. We leerden Doen, op de stoep te beginnen, niet teveel nadenken en uitwerken. Gewoon gaan en onderweg bijsturen. Dat is eng als je 16 jaar lang advies hebt gegeven! We leerden de kracht van Samen. Eerst met z’n tweeën, maar nog meer tijdens de gesprekken met Co-creators. Leuk om met vrienden, kennissen en relaties inhoudelijk te brainstormen over het invullen van behoeftes van ‘ons soort meiden’. Een universele behoefte, waar zovelen zich in herkennen en waarin nog zoveel te verbeteren valt. En die tegelijkertijd heel gevoelig ligt.

De wereld een stukje beter; helpen & prikkelen

Het programma vroeg ons ook om een Sankalpa* te voelen. Dat was lastig; ons succes hadden we tot dusverre met name te danken door te ‘denken’. Toch kwam er onze ‘purpose’: we willen persoonlijk een betere balans en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maken. We geloven dat een eerlijkere balans tussen mannen en vrouwen en meer vrouwelijkheid daarbij helpt. Die beweging willen we faciliteren en versnellen. Andere vrouwen écht helpen door te zoeken naar manieren om te vergemakkelijken en daarmee te verrijken. Én het systeem prikkelen. Met een online platform, waar we zelf ook van te leren. Want al lijken we ‘content specialists’, ook wij zoeken nog elke dag naar wat meer tijd voor onszelf, naast al onze rollen die we vervullen.

Wij hopen dat je bij ‘het zijn’ op ons platform even een moment voor jezelf hebt. Je jezelf (h)erkent, iets leert of geïnspireerd raakt om slimmer keuzes te maken. Je energie krijgt om in actie te komen voor een betere balans en je idealen na te blijven streven. Zoals Einstein zei: ‘Om je evenwicht in het leven te houden, moet je in beweging blijven.’ LIKE RIDING A BIKE.

Life is like riding a bike.
To keep your balance you have to keep moving.ALBERT EINSTEIN

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *