4 tips voor een lenteweekend op het platteland

Met het voorjaar in het vizier, begint het bij mij altijd te kriebelen. Het is tijd om weer wat buitenactiviteiten met het gezin te plannen. Ik ging op zoek naar mogelijkheden voor een weekendje weg op het platteland.

Bij herfst denk ik aan bos, bij zomer aan strand en bij voorjaar aan het platteland. Frisgroene weilanden. Ochtenddauw. Vrolijk springende lammetjes. Druk fluitende vogels. De kids in hun laarzen lekker de hele dag buiten aan het scharrelen. En ‘s avonds met zijn allen knus en warm op de bank voor de kachel. Mijn verblijfplaats mag best basic zijn, maar ik vind een knusse sfeer en een beetje luxe en gemak wel fijn. Herkenbaar? Ik deel graag mijn bevindingen met je.

Het knusse gevoel van kamperen, met de luxe van een cottage

Vrij bekend is het Boerenbed (voorheen het Betere Boerenbed). Tenten bij boerenbedrijven op het terrein. Met zoals ze het zelf formuleren ‘het knusse gevoel van kamperen, maar de luxe van een cottage’. Een houtkachel in het midden van de tent zorgt voor de warmte en dient tevens als fornuis. Er is geen elektra. Dus geen tv of computers (ook wel eens fijn!). En de verlichting gaat met kaarsen en olielampen. Slapen doe je in een bedstee. Alle tenten hebben een eigen wc, de luxere tenten ook een eigen douche. Of je kan een hot tub bijboeken. Op de boerderijen is van alles te doen voor de kinderen en vaak kunnen ze ook meehelpen. En er is de mogelijkheid om een prive knuffelkonijntje aan te vragen om heerlijk mee te knuffelen tijdens je verblijf. Het boerenbed is ooit begonnen met alleen accommodaties in Nederland, maar inmiddels hebben ze ook accommodaties in België, Frankrijk, Duitsland en zelf in Groot-Brittannië.

Minder authentiek, maar van alle gemakken voorzien

Een zelfde soort comcept als het Boerenbed is FarmCamps. Voor mij nog onbekend, maar ik vond ze online. Ze hebben verschillende soorten tenten en ook appartementen. De inrichting is minder authentiek dan bij het Boerenbed, maar oogt knus met veel hout. En de accommodaties zijn meer van alle moderne gemakken voorzien. Zo is er onder andere verlichting, een koelkast, verwarming en bij sommige varianten ook een vaatwasser. Kinderen slapen in stapelbedden, in een Hooihuys of op de Hooislaapzolder. En er is een grote spellenkist aanwezig. Ook hier is voor de kinderen (en ouders) van alles te doen op de boerderij. En de kinderen krijgen bij aankomst een BoerenPaspoort waarmee ze leuke en leerzame opdrachten uit kunnen voeren.

Luxe en design

Liever toch iets meer luxe en een warm en geïsoleerd huis? Kijk dan eens bij Droste’s Boerderijlodges. Kleinschalige, luxe, architectonische vakantieverblijven in Twente op bestaande boerenerven in leegstaande schuren of gedeeltes van boerderijen. Mijn persoonlijke favoriet, waar ik al meerdere malen ben geweest, en goed bewaard geheim! Want niemand van mijn vrienden kent de lodges. De lodges beschikken over 4 slaapplaatsen, waarvan 2 in een stapelbedstee (er zijn inmiddels ook grotere lodges tot 20). Er is een compleet uitgeruste keuken en zithoek met haard kachel. En elke lodge heeft een badkamer met moderne stortdouche en een vrijstaand bad of whirlpool. Anders dan bij het Boerenbed en FarmCamps is er niet altijd de mogelijkheid om mee te helpen op de boerderij, maar de kinderen kunnen op het erf heerlijk scharrelen en er ligt een grote infomap met activiteiten in de omgeving. En het is mogelijk om een kok in te huren: uit eten in je eigen huisje!

Superbasic en betaalbaar

En wil je echt eens superbasic? Dan is de Hooiberghutten in het Groene Hart nog een leuke tip. Een soort van trekkershutten voor 4 of 5 personen op kleine boerderijcampings of bij de boer op het erf. De kosten zijn heel schappelijk. Wel zelf een slaapzak meenemen en schoonmaken!

 

LIKE RIDING A BIKE schrijft over deze producten enkel en alleen omdat we er zelf enthousiast over zijn. We worden niet gesponsord.

1 Comments

  1. Pingback: Uitje met vrienden: zo gepland en kosten verrekend - LIKE RIDING A BIKE

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *