Makkelijk én gezond eten voor alle leeftijden

Bij mijn eerste kindje had ik bij 5 maanden genoeg energie en ‘ambitie’ om zelf prakjes te maken van verse ingrediënten. Maar bij nummer 2 – laat staan verder – werd de voldoening al wat minder. Ook omdat je dan rekening moet houden met de verschillende leeftijden van de kinderen en er vaak minder tijd is om te koken voor het slapen gaan. Als je geen kant-en-klaar uit de supermarkt wilt, zijn er de afgelopen jaren – ook dankzij de kinderdagverblijven – diverse commerciële aanbieders van gezonde avondmaaltijden voor de jongste kinderen.

Kook ambitie bijstellen of uitbesteden?

Zo maakt Madaga biologische en pure kindervoeding, voor 4, 6 en 12+ maanden, en bezorgt aan huis. Het assortiment bestaat uit groentehapjes, fruithapjes, tussendoortjes, maaltijden, groentjespret (spread voor op brood als gezonde variant op beleg) en ook groentesauzen. En ze gebruiken een grote variëteit aan ingrediënten. Zo kun je kiezen uit een zoete aardappel-courgette hapje, een kalkoenstoofpotje met linzen en een tonijn groentesaus. De groentensauzen heb ik zelf tot ver voorbij de babyfase nog in de diepvries gehad als back-up maaltijd met pasta of rijst voor het hele gezin. Voor als de planning plotseling in de soep was gelopen en er snel eten op tafel moest komen.

Ophalen bij het kinderdagverblijf

Ook Moeke to go maakt verse, 100% natuurlijke maaltijden voor als er weinig tijd (of prioriteit) is.

Alles wat ze maken is gebaseerd op de voedingsadviezen van Michael Pollan en Jamie Oliver. Aan het einde van de dag zijn de avondmaaltijden op te halen op diverse opvanglocaties in het hele land. Je kunt gemakkelijk online bestellen en betalen. De 1-persoonsmaaltijd volwassen maaltijd kost €7,50 en een kindermaaltijd €3,75. Beide porties zijn ruim voldoende. Moeke biedt ook soepen aan. Vaak is alles 4 dagen houdbaar, wat nog wat extra flexibiliteit biedt.

LIKE RIDING A BIKE schrijft over dit product enkel en alleen omdat we er zelf enthousiast over zijn. We worden niet gesponsord.

Nog een tip voor makkelijk gezond eten in huis? Laat een reactie achter!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *